O liczbie 245 (dwieście czterdzieści pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 245
  • Zapis rzymski: CCXLV
  • Zapis słowny: dwieście czterdzieści pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwieście czterdzieści pięć rzepaków.
  • Dwieście czterdzieści pięć pomarańczowych wiśni.
  • Kupiłem obraz za dwieście czterdzieści pięć złotych.
  • Dwieście czterdzieści pięć kolegów z naszej szkoły chce iść do domu.
Cyfra 245 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 15.652
  • Potęga2: 60025
  • Potęga3: 14706125