O liczbie 243 (dwieście czterdzieści trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 243
  • Zapis rzymski: CCXLIII
  • Zapis słowny: dwieście czterdzieści trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwieście czterdzieści trzy borówek.
  • Dwieście czterdzieści trzy fioletowych okien.
  • Kupię kredę za dwieście czterdzieści trzy złote.
  • Dwieście czterdzieści trzy przyjaciół zarobiło pomagając babci.
Cyfra 243 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 15.588
  • Potęga2: 59049
  • Potęga3: 14348907