O liczbie 5336 (pięć tysięcy trzysta trzydzieści sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 336
  • Zapis rzymski: (M)5CCCXXXVI
  • Zapis słowny: pięć tysięcy trzysta trzydzieści sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy trzysta trzydzieści sześć kulek.
  • Pięć tysięcy trzysta trzydzieści sześć białych wiśni.
  • Sprzedam biurko za pięć tysięcy trzysta trzydzieści sześć złotych.
  • Pięć tysięcy trzysta trzydzieści sześć przyjaciół z naszej szkoły chce iść do domu.
Cyfra 5336 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 73.048
  • Potęga2: 28472896
  • Potęga3: 151931373056