O liczbie 5338 (pięć tysięcy trzysta trzydzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 338
  • Zapis rzymski: (M)5CCCXXXVIII
  • Zapis słowny: pięć tysięcy trzysta trzydzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy trzysta trzydzieści osiem rzepaków.
  • Pięć tysięcy trzysta trzydzieści osiem szarawych dyskietek.
  • Kupiłem szafę za pięć tysięcy trzysta trzydzieści osiem złotych.
  • Pięć tysięcy trzysta trzydzieści osiem kolegów nie pójdzie dziś do pracy.
Cyfra 5338 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 73.062
  • Potęga2: 28494244
  • Potęga3: 152102274472