O liczbie 5339 (pięć tysięcy trzysta trzydzieści dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 339
  • Zapis rzymski: (M)5CCCXXXIX
  • Zapis słowny: pięć tysięcy trzysta trzydzieści dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy trzysta trzydzieści dziewięć kalkulatorów.
  • Pięć tysięcy trzysta trzydzieści dziewięć szarawych dyskietek.
  • Kupiłem borówkę za pięć tysięcy trzysta trzydzieści dziewięć złotych.
  • Pięć tysięcy trzysta trzydzieści dziewięć przyjaciół przyszło dziś do biura.
Cyfra 5339 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 73.068
  • Potęga2: 28504921
  • Potęga3: 152187773219