O liczbie 5343 (pięć tysięcy trzysta czterdzieści trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 343
  • Zapis rzymski: (M)5CCCXLIII
  • Zapis słowny: pięć tysięcy trzysta czterdzieści trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy trzysta czterdzieści trzy ciastek.
  • Pięć tysięcy trzysta czterdzieści trzy szarawych ciastek.
  • Sprzedałem płuco za pięć tysięcy trzysta czterdzieści trzy złote.
  • Pięć tysięcy trzysta czterdzieści trzy kolegów zawsze skusi się marchewkę.
Cyfra 5343 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 73.096
  • Potęga2: 28547649
  • Potęga3: 152530088607