O liczbie 2672 (dwa tysiące sześćset siedemdziesiąt dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 672
  • Zapis rzymski: MMDCLXXII
  • Zapis słowny: dwa tysiące sześćset siedemdziesiąt dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące sześćset siedemdziesiąt dwa porzeczek.
  • Dwa tysiące sześćset siedemdziesiąt dwa pomarańczowych Iphonów.
  • Kupiłem tablicę za dwa tysiące sześćset siedemdziesiąt dwa złote.
  • Dwa tysiące sześćset siedemdziesiąt dwa osób jadłoby tylko warzywa.
Cyfra 2672 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 51.691
  • Potęga2: 7139584
  • Potęga3: 19076968448