O liczbie 3741 (trzy tysiące siedemset czterdzieści jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 741
  • Zapis rzymski: (M)3DCCXLI
  • Zapis słowny: trzy tysiące siedemset czterdzieści jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące siedemset czterdzieści jeden kalkulatorów.
  • Trzy tysiące siedemset czterdzieści jeden brązowych komputerów.
  • Kupię fotel za trzy tysiące siedemset czterdzieści jeden złotych.
  • Trzy tysiące siedemset czterdzieści jeden przyjaciół z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 3741 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 61.164
  • Potęga2: 13995081
  • Potęga3: 52355598021