O liczbie 8004 (osiem tysięcy cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 8 004
  • Zapis rzymski: (M)8IV
  • Zapis słowny: osiem tysięcy cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiem tysięcy cztery ramki.
  • Osiem tysięcy cztery stalowe szkodniki.
  • Kupiłem maczugę za osiem tysięcy cztery złote.
  • Osiem tysięcy cztery koleżanek zawsze skusi się truskawki.
Cyfra 8004 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 89.465
  • Potęga2: 64064016
  • Potęga3: 512768384064