O liczbie 5332 (pięć tysięcy trzysta trzydzieści dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 332
  • Zapis rzymski: (M)5CCCXXXII
  • Zapis słowny: pięć tysięcy trzysta trzydzieści dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy trzysta trzydzieści dwa Iphonów.
  • Pięć tysięcy trzysta trzydzieści dwa piwnych myszek.
  • Kupuję pomidor za pięć tysięcy trzysta trzydzieści dwa złote.
  • Pięć tysięcy trzysta trzydzieści dwa koleżanek zapewne lubi chodzić na wagary.
Cyfra 5332 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 73.021
  • Potęga2: 28430224
  • Potęga3: 151589954368