O liczbie 250 (dwieście pięćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 250
  • Zapis rzymski: CCL
  • Zapis słowny: dwieście pięćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwieście pięćdziesiąt porzeczek.
  • Dwieście pięćdziesiąt fioletowych świeczek.
  • Sprzedam laptop za dwieście pięćdziesiąt złotych.
  • Dwieście pięćdziesiąt koleżanek nie pójdzie do biura.
Cyfra 250 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 15.811
  • Potęga2: 62500
  • Potęga3: 15625000