O liczbie 1179 (tysiąc sto siedemdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 179
  • Zapis rzymski: MCLXXIX
  • Zapis słowny: tysiąc sto siedemdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sto siedemdziesiąt dziewięć przycisków.
  • Tysiąc sto siedemdziesiąt dziewięć szarawych jabłek.
  • Kupię szafę za tysiąc sto siedemdziesiąt dziewięć złotych.
  • Tysiąc sto siedemdziesiąt dziewięć osób zapewne nie przypada chodzić na imprezy.
Cyfra 1179 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 34.337
  • Potęga2: 1390041
  • Potęga3: 1638858339