O liczbie 1183 (tysiąc sto osiemdziesiąt trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 183
  • Zapis rzymski: MCLXXXIII
  • Zapis słowny: tysiąc sto osiemdziesiąt trzy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sto osiemdziesiąt trzy chlebów.
  • Tysiąc sto osiemdziesiąt trzy czerwonych malin.
  • Sprzedaję portret za tysiąc sto osiemdziesiąt trzy złote.
  • Tysiąc sto osiemdziesiąt trzy przyjaciół na pewno uwielbia chodzić na wagary.
Cyfra 1183 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 34.395
  • Potęga2: 1399489
  • Potęga3: 1655595487