O liczbie 1185 (tysiąc sto osiemdziesiąt pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 185
  • Zapis rzymski: MCLXXXV
  • Zapis słowny: tysiąc sto osiemdziesiąt pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sto osiemdziesiąt pięć ogórków.
  • Tysiąc sto osiemdziesiąt pięć ciemnych dyskietek.
  • Sprzedaję pomidor za tysiąc sto osiemdziesiąt pięć złotych.
  • Tysiąc sto osiemdziesiąt pięć koleżanek gustuje w marchewkę.
Cyfra 1185 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 34.424
  • Potęga2: 1404225
  • Potęga3: 1664006625