O liczbie 2015 (dwa tysiące piętnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 015
  • Zapis rzymski: MMXV
  • Zapis słowny: dwa tysiące piętnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące piętnaście kalkulatorów.
  • Dwa tysiące piętnaście żółtych gier.
  • Kupiłem tablicę za dwa tysiące piętnaście złotych.
  • Dwa tysiące piętnaście kolegów z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 2015 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 44.889
  • Potęga2: 4060225
  • Potęga3: 8181353375