O liczbie 2012 (dwa tysiące dwanaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 012
  • Zapis rzymski: MMXII
  • Zapis słowny: dwa tysiące dwanaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące dwanaście cytryn.
  • Dwa tysiące dwanaście marmurowych wiśni.
  • Sprzedam monitor za dwa tysiące dwanaście złote.
  • Dwa tysiące dwanaście przyjaciół nie kupiło biletu.
Cyfra 2012 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 44.855
  • Potęga2: 4048144
  • Potęga3: 8144865728