O liczbie 2014 (dwa tysiące czternaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 014
  • Zapis rzymski: MMXIV
  • Zapis słowny: dwa tysiące czternaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące czternaście Iphony.
  • Dwa tysiące czternaście szarawe ciastka.
  • Kupię parapet za dwa tysiące czternaście złote.
  • Dwa tysiące czternaście kolegów z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 2014 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 44.878
  • Potęga2: 4056196
  • Potęga3: 8169178744