O liczbie 1008 (tysiąc osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 008
  • Zapis rzymski: MVIII
  • Zapis słowny: tysiąc osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc osiem świeczek.