O liczbie 1010 (tysiąc dziesięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 010
  • Zapis rzymski: MX
  • Zapis słowny: tysiąc dziesięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc dziesięć okien.
  • Tysiąc dziesięć czarnych szkodników.
  • Sprzedałem linijkę za tysiąc dziesięć złotych.
  • Tysiąc dziesięć przyjaciół z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 1010 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 31.78
  • Potęga2: 1020100
  • Potęga3: 1030301000