O liczbie 1189 (tysiąc sto osiemdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 189
  • Zapis rzymski: MCLXXXIX
  • Zapis słowny: tysiąc sto osiemdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sto osiemdziesiąt dziewięć robaków.
  • Tysiąc sto osiemdziesiąt dziewięć granitowych Iphonów.
  • Kupię telefon za tysiąc sto osiemdziesiąt dziewięć złotych.
  • Tysiąc sto osiemdziesiąt dziewięć kolegów z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 1189 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 34.482
  • Potęga2: 1413721
  • Potęga3: 1680914269