O liczbie 2140 (dwa tysiące sto czterdzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 140
  • Zapis rzymski: MMCXL
  • Zapis słowny: dwa tysiące sto czterdzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące sto czterdzieści kaktusów.
  • Dwa tysiące sto czterdzieści jasnych ciastek.
  • Kupiłem długopis za dwa tysiące sto czterdzieści złotych.
  • Dwa tysiące sto czterdzieści osób nie poszło dziś do szkoły.
Cyfra 2140 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 46.26
  • Potęga2: 4579600
  • Potęga3: 9800344000