O liczbie 2143 (dwa tysiące sto czterdzieści trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 143
  • Zapis rzymski: MMCXLIII
  • Zapis słowny: dwa tysiące sto czterdzieści trzy
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące sto czterdzieści trzy Ipadów.
  • Dwa tysiące sto czterdzieści trzy stalowych malin.
  • Sprzedaję płuco za dwa tysiące sto czterdzieści trzy złote.
  • Dwa tysiące sto czterdzieści trzy przyjaciół z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 2143 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 46.293
  • Potęga2: 4592449
  • Potęga3: 9841618207