O liczbie 2122 (dwa tysiące sto dwadzieścia dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 122
  • Zapis rzymski: MMCXXII
  • Zapis słowny: dwa tysiące sto dwadzieścia dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące sto dwadzieścia dwa Ipodów.
  • Dwa tysiące sto dwadzieścia dwa czarnych szkodników.
  • Kupuję niebo za dwa tysiące sto dwadzieścia dwa złote.
  • Dwa tysiące sto dwadzieścia dwa koleżanek nie kupiło biletu.
Cyfra 2122 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 46.065
  • Potęga2: 4502884
  • Potęga3: 9555119848