O liczbie 295 (dwieście dziewięćdziesiąt pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 295
  • Zapis rzymski: CCXCV
  • Zapis słowny: dwieście dziewięćdziesiąt pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwieście dziewięćdziesiąt pięć marchewek.
  • Dwieście dziewięćdziesiąt pięć złotych rzepaków.
  • Kupię szklankę za dwieście dziewięćdziesiąt pięć złotych.
  • Dwieście dziewięćdziesiąt pięć osób jadłoby tylko owoce.
Cyfra 295 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 17.176
  • Potęga2: 87025
  • Potęga3: 25672375