O liczbie 1081 (tysiąc osiemdziesiąt jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 081
  • Zapis rzymski: MLXXXI
  • Zapis słowny: tysiąc osiemdziesiąt jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc osiemdziesiąt jeden kulek.
  • Tysiąc osiemdziesiąt jeden fioletowych Iphonów.
  • Sprzedam obraz za tysiąc osiemdziesiąt jeden złotych.
  • Tysiąc osiemdziesiąt jeden koleżanek zarobiło w internecie.
Cyfra 1081 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 32.879
  • Potęga2: 1168561
  • Potęga3: 1263214441