O liczbie 1622 (tysiąc sześćset dwadzieścia dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 622
  • Zapis rzymski: MDCXXII
  • Zapis słowny: tysiąc sześćset dwadzieścia dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sześćset dwadzieścia dwa kontaktów.
  • Tysiąc sześćset dwadzieścia dwa piwnych komputerów.
  • Sprzedałem biurko za tysiąc sześćset dwadzieścia dwa złote.
  • Tysiąc sześćset dwadzieścia dwa kolegów kupiło bilet.
Cyfra 1622 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 40.274
  • Potęga2: 2630884
  • Potęga3: 4267293848