O liczbie 1730 (tysiąc siedemset trzydzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 730
  • Zapis rzymski: MDCCXXX
  • Zapis słowny: tysiąc siedemset trzydzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc siedemset trzydzieści mydeł.
  • Tysiąc siedemset trzydzieści stalowych pomidorów.
  • Kupuję głośnik za tysiąc siedemset trzydzieści złotych.
  • Tysiąc siedemset trzydzieści przyjaciół z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 1730 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 41.593
  • Potęga2: 2992900
  • Potęga3: 5177717000