O liczbie 1513 (tysiąc pięćset trzynaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 513
  • Zapis rzymski: MDXIII
  • Zapis słowny: tysiąc pięćset trzynaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc pięćset trzynaście szkodników.
  • Tysiąc pięćset trzynaście szarawych kontaktów.
  • Kupię zegarek za tysiąc pięćset trzynaście złote.
  • Tysiąc pięćset trzynaście osób zapomniało nadrobić zajęć.
Cyfra 1513 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 38.897
  • Potęga2: 2289169
  • Potęga3: 3463512697