O liczbie 1082 (tysiąc osiemdziesiąt dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 082
  • Zapis rzymski: MLXXXII
  • Zapis słowny: tysiąc osiemdziesiąt dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc osiemdziesiąt dwa malin.
  • Tysiąc osiemdziesiąt dwa stalowych komputerów.
  • Sprzedam drzewo za tysiąc osiemdziesiąt dwa złote.
  • Tysiąc osiemdziesiąt dwa osób uwielbia truskawki.
Cyfra 1082 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 32.894
  • Potęga2: 1170724
  • Potęga3: 1266723368