O liczbie 979 (dziewięćset siedemdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 979
  • Zapis rzymski: CMLXXIX
  • Zapis słowny: dziewięćset siedemdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziewięćset siedemdziesiąt dziewięć cytryn.
  • Dziewięćset siedemdziesiąt dziewięć słonecznych robaków.
  • Kupiłem krzesło za dziewięćset siedemdziesiąt dziewięć złotych.
  • Dziewięćset siedemdziesiąt dziewięć osób zapewne nie przypada chodzić na grzyby.
Cyfra 979 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 31.289
  • Potęga2: 958441
  • Potęga3: 938313739