O liczbie 1664 (tysiąc sześćset sześćdziesiąt cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 664
  • Zapis rzymski: MDCLXIV
  • Zapis słowny: tysiąc sześćset sześćdziesiąt cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sześćset sześćdziesiąt cztery truskawki.
  • Tysiąc sześćset sześćdziesiąt cztery brązowe pomidory.
  • Kupiłem Iphone za tysiąc sześćset sześćdziesiąt cztery złote.
  • Tysiąc sześćset sześćdziesiąt cztery przyjaciół przyszło dziś do szkoły.
Cyfra 1664 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 40.792
  • Potęga2: 2768896
  • Potęga3: 4607442944