O liczbie 1661 (tysiąc sześćset sześćdziesiąt jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 661
  • Zapis rzymski: MDCLXI
  • Zapis słowny: tysiąc sześćset sześćdziesiąt jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sześćset sześćdziesiąt jeden mydeł.
  • Tysiąc sześćset sześćdziesiąt jeden plastikowych MP3.
  • Sprzedałem biurko za tysiąc sześćset sześćdziesiąt jeden złotych.
  • Tysiąc sześćset sześćdziesiąt jeden koleżanek pójdzie dziś do pracy.
Cyfra 1661 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 40.755
  • Potęga2: 2758921
  • Potęga3: 4582567781