O liczbie 1469 (tysiąc czterysta sześćdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 469
  • Zapis rzymski: MCDLXIX
  • Zapis słowny: tysiąc czterysta sześćdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc czterysta sześćdziesiąt dziewięć świeczek.
  • Tysiąc czterysta sześćdziesiąt dziewięć kolorowych robaków.
  • Kupię myszkę za tysiąc czterysta sześćdziesiąt dziewięć złotych.
  • Tysiąc czterysta sześćdziesiąt dziewięć osób z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 1469 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 38.328
  • Potęga2: 2157961
  • Potęga3: 3170044709