O liczbie 816 (osiemset szesnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 816
  • Zapis rzymski: DCCCXVI
  • Zapis słowny: osiemset szesnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiemset szesnaście jabłek.
  • Osiemset szesnaście brązowych robaków.
  • Kupiłem truskawkę za osiemset szesnaście złotych.
  • Osiemset szesnaście kolegów nie poszło do biura.
Cyfra 816 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 28.566
  • Potęga2: 665856
  • Potęga3: 543338496