O liczbie 648 (sześćset czterdzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 648
  • Zapis rzymski: DCXLVIII
  • Zapis słowny: sześćset czterdzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześćset czterdzieści osiem bułek.
  • Sześćset czterdzieści osiem słonecznych mydeł.
  • Sprzedałem okno za sześćset czterdzieści osiem złotych.
  • Sześćset czterdzieści osiem kolegów poszło dziś do pracy.
Cyfra 648 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 25.456
  • Potęga2: 419904
  • Potęga3: 272097792