O liczbie 65 (sześćdziesiąt pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 65
  • Zapis rzymski: LXV
  • Zapis słowny: sześćdziesiąt pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześćdziesiąt pięć chlebów.
  • Sześćdziesiąt pięć piwnych kaktusów.
  • Kupiłem aparat za sześćdziesiąt pięć złotych.
  • Sześćdziesiąt pięć kolegów zarobiło ciężko pracując.
Cyfra 65 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 8.062
  • Potęga2: 4225
  • Potęga3: 274625