O liczbie 62 (sześćdziesiąt dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 62
  • Zapis rzymski: LXII
  • Zapis słowny: sześćdziesiąt dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sześćdziesiąt dwa ogórków.
  • Sześćdziesiąt dwa słonecznych świeczek.
  • Kupuję długopis za sześćdziesiąt dwa złote.
  • Sześćdziesiąt dwa przyjaciół z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 62 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 7.874
  • Potęga2: 3844
  • Potęga3: 238328