O liczbie 46 (czterdzieści sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 46
  • Zapis rzymski: XLVI
  • Zapis słowny: czterdzieści sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterdzieści sześć mydeł.
  • Czterdzieści sześć zielonych bułek.
  • Kupuję książkę za czterdzieści sześć złotych.
  • Czterdzieści sześć osób zapewne nie przypada chodzić na imprezy.
Cyfra 46 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 6.782
  • Potęga2: 2116
  • Potęga3: 97336