O liczbie 49 (czterdzieści dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 49
  • Zapis rzymski: XLIX
  • Zapis słowny: czterdzieści dziewięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterdzieści dziewięć limetek.
  • Czterdzieści dziewięć jasnych porzeczek.
  • Sprzedam portfel za czterdzieści dziewięć złotych.
  • Czterdzieści dziewięć osób zapomniało przypomnieć sobie zadania.
Cyfra 49 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 7
  • Potęga2: 2401
  • Potęga3: 117649