O liczbie 5311 (pięć tysięcy trzysta jedenaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 311
  • Zapis rzymski: (M)5CCCXI
  • Zapis słowny: pięć tysięcy trzysta jedenaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy trzysta jedenaście ciastek.
  • Pięć tysięcy trzysta jedenaście marmurowych pomidorów.
  • Kupuję monitor CRT za pięć tysięcy trzysta jedenaście złotych.
  • Pięć tysięcy trzysta jedenaście osób z naszej szkoły pochodzi ze wsi.
Cyfra 5311 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 72.877
  • Potęga2: 28206721
  • Potęga3: 149805895231