O liczbie 5314 (pięć tysięcy trzysta czternaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 314
  • Zapis rzymski: (M)5CCCXIV
  • Zapis słowny: pięć tysięcy trzysta czternaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy trzysta czternaście MP3.
  • Pięć tysięcy trzysta czternaście stalowe Ipady.
  • Sprzedaję okno za pięć tysięcy trzysta czternaście złote.
  • Pięć tysięcy trzysta czternaście koleżanek z naszej szkoły pochodzi z miasta.
Cyfra 5314 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 72.897
  • Potęga2: 28238596
  • Potęga3: 150059899144