O liczbie 5310 (pięć tysięcy trzysta dziesięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 310
  • Zapis rzymski: (M)5CCCX
  • Zapis słowny: pięć tysięcy trzysta dziesięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy trzysta dziesięć kulek.
  • Pięć tysięcy trzysta dziesięć plastikowych szkodników.
  • Kupiłem telewizor za pięć tysięcy trzysta dziesięć złotych.
  • Pięć tysięcy trzysta dziesięć osób z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 5310 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 72.87
  • Potęga2: 28196100
  • Potęga3: 149721291000