O liczbie 1328 (tysiąc trzysta dwadzieścia osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 328
  • Zapis rzymski: MCCCXXVIII
  • Zapis słowny: tysiąc trzysta dwadzieścia osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc trzysta dwadzieścia osiem mydeł.
  • Tysiąc trzysta dwadzieścia osiem białych kaktusów.
  • Sprzedałem fotel za tysiąc trzysta dwadzieścia osiem złotych.
  • Tysiąc trzysta dwadzieścia osiem przyjaciół zawsze skusi się truskawki.
Cyfra 1328 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 36.442
  • Potęga2: 1763584
  • Potęga3: 2342039552