O liczbie 3146 (trzy tysiące sto czterdzieści sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 146
  • Zapis rzymski: (M)3CXLVI
  • Zapis słowny: trzy tysiące sto czterdzieści sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące sto czterdzieści sześć dyskietek.
  • Trzy tysiące sto czterdzieści sześć białych chlebów.
  • Sprzedam pomidor za trzy tysiące sto czterdzieści sześć złotych.
  • Trzy tysiące sto czterdzieści sześć kolegów zarobiło pomagając babci.
Cyfra 3146 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 56.089
  • Potęga2: 9897316
  • Potęga3: 31136956136