O liczbie 315 (trzysta piętnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 315
  • Zapis rzymski: CCCXV
  • Zapis słowny: trzysta piętnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzysta piętnaście ogórków.
  • Trzysta piętnaście zielonych Ipadów.
  • Sprzedałem łózko za trzysta piętnaście złotych.
  • Trzysta piętnaście koleżanek przyszło do biura.
Cyfra 315 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 17.748
  • Potęga2: 99225
  • Potęga3: 31255875