O liczbie 2980 (dwa tysiące dziewięćset osiemdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 980
  • Zapis rzymski: MMCMLXXX
  • Zapis słowny: dwa tysiące dziewięćset osiemdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące dziewięćset osiemdziesiąt cytryn.
  • Dwa tysiące dziewięćset osiemdziesiąt białych Iphonów.
  • Sprzedałem monitor CRT za dwa tysiące dziewięćset osiemdziesiąt złotych.
  • Dwa tysiące dziewięćset osiemdziesiąt kolegów zapomniało odrobić zadania.
Cyfra 2980 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 54.589
  • Potęga2: 8880400
  • Potęga3: 26463592000