O liczbie 745 (siedemset czterdzieści pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 745
  • Zapis rzymski: DCCXLV
  • Zapis słowny: siedemset czterdzieści pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Siedemset czterdzieści pięć okien.
  • Siedemset czterdzieści pięć kolorowych bułek.
  • Sprzedaję Iphone za siedemset czterdzieści pięć złotych.
  • Siedemset czterdzieści pięć przyjaciół zapewne nie przypada chodzić na imprezy.
Cyfra 745 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 27.295
  • Potęga2: 555025
  • Potęga3: 413493625