O liczbie 5066 (pięć tysięcy sześćdziesiąt sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 066
  • Zapis rzymski: (M)5LXVI
  • Zapis słowny: pięć tysięcy sześćdziesiąt sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy sześćdziesiąt sześć ciastek.
  • Pięć tysięcy sześćdziesiąt sześć słonecznych kaktusów.
  • Sprzedam krzesło za pięć tysięcy sześćdziesiąt sześć złotych.
  • Pięć tysięcy sześćdziesiąt sześć przyjaciół z naszej szkoły chce iść na zajęcia.
Cyfra 5066 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 71.176
  • Potęga2: 25664356
  • Potęga3: 130015627496