O liczbie 14104 (czternaście tysięcy sto cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 14 104
  • Zapis rzymski: (M)14CIV
  • Zapis słowny: czternaście tysięcy sto cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czternaście tysięcy sto cztery kulki.
  • Czternaście tysięcy sto cztery czerwone punkty.
  • Kupię ekran za czternaście tysięcy sto cztery złote.
  • Czternaście tysięcy sto cztery koleżanek pójdzie do szkoły.
Cyfra 14104 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 118.76
  • Potęga2: 198922816
  • Potęga3: 2805607396864