O liczbie 1410 (tysiąc czterysta dziesięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 410
  • Zapis rzymski: MCDX
  • Zapis słowny: tysiąc czterysta dziesięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc czterysta dziesięć rzepaków.
  • Tysiąc czterysta dziesięć plastikowych jabłek.
  • Sprzedam żelazko za tysiąc czterysta dziesięć złotych.
  • Tysiąc czterysta dziesięć osób nie poszło do szkoły.
Cyfra 1410 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 37.55
  • Potęga2: 1988100
  • Potęga3: 2803221000